top of page
ROUWBEGELEIDING:
VOOR ALS JE TIJDELIJK NET IETS MEER HULP NODIG HEBT
Werkwijze en kosten

NA DE EERSTE PERIODE

In de eerste periode is er, in veel gevallen, aandacht van familie en vrienden. Dit wordt na verloop van tijd minder, het leven gaat immers door. Er zijn mensen die op deze manier verder kunnen. Wat als je dat niet kan, als je meer ruimte en tijd nodig hebt, als je ondanks alle goede bedoelingen van de mensen om je heen niet verder komt, vast loopt, een luisterend oor nodig hebt. Het kan zijn dat het verdriet meer losmaakt dan je ooit had kunnen denken. Oud verdriet wat geraakt wordt.

TE DICHTBIJ

Familie en vrienden kunnen ook te dicht bij staan. Je wilt ze niet belasten met jouw verdriet, iedere keer weer je verhaal vertellen omdat je daar behoefte aan hebt, omdat dat jouw verwerking is. Om dan begeleiding te krijgen in je rouwproces kan een oplossing zijn, iemand die naar je luistert en die een tijdje met je mee kan lopen in je rouwproces.

Zorgverzekering
Overige informatie

Niet alleen voor verlies van een dierbare.

Verlies is niet alleen gerelateerd aan een overlijden. Ook wanneer je je baan verliest, je gezondheid, je relatie of het perspectief van een gezamenlijke toekomst spreken we van verlies en is er sprake van rouw. De pijn van verdriet bij kinderloosheid, een miskraam, een scheiding, ontslag, verlies van gezondheid, jeugd, dromen die niet meer in vervulling kunnen gaan, kunnen eenzelfde heftigheid aan emoties oproepen.

DE BEGELEIDING

Onder rouwbegeleiding vallen ook de adviesgesprekken over uitvaart, rituelen, boekentips en alles wat met overlijden te maken heeft. Maar ook alle vragen over rouw bij kinderen en jongeren.

Daarnaast is er in de praktijk uitgebreide documentatie aanwezig. Voor ouders, leerkrachten, ooms en tantes, opa’s en oma’s en ieder die met overlijden en ernstige ziekte te maken heeft.

Neem contact op voor een afspraak, of meer informatie.

Liever andere begeleiding?

Therapie

Coaching

bottom of page