top of page
THERAPIE:
OMDAT HET SOMS IN JE EENTJE NIET LUKT
Werkwijze en kosten

Verdriet dat wordt ingehouden en geen stem krijgt, kneust het hart.

-

Mirza Ghalib

HET VERLEDEN OP JE RUG

Psychodynamische therapie  is voor iedereen die gezien en gehoord wil worden. Het verleden zit in ons allemaal, of we dat nu willen of niet. Vaak weten we niet eens wat we allemaal onbewust met ons meedragen. Maar feit is dat de voetstappen van onze ouders en voorouders nog naklinken in onze fysieke en emotionele wereld en daar kunnen we soms goed last van hebben.

TERUG NAAR JE KERN

Psychodynamische therapie  is ook nodig om weer kleur aan te brengen in een wereld vol zwart- en grijstinten. Vaak hebben we niet eens gemerkt dat de kleur langzamerhand is verdwenen en alleen de grijstinten nog over zijn. Alsof we in een zwart-wit foto van vroeger

zijn beland.

 

Hoe fijn zou het zijn om weer kleur te bekennen. Om echt te leven, in het hier en nu. Wie ben je in de kern? Wie ben je écht zonder al die bagage die misschien niet eens allemaal van jou is.

Zorgverzekering
Overige informatie

Wanneer therapie?

Bij emotionele problemen – het gevoel steeds in hetzelfde patroon te belanden – burn-out - communicatieproblemen – relatieproblemen – trauma – rouw – uitgestelde rouw – stress – spanningsklachten – depressie – zingevingsvraagstukken – leven met en na een ernstige ziekte –

faalangst – geen of weinig zelfvertrouwen – pesten – conflicten – (vage) lichamelijke klachten – angsten – gevoelens van onbehagen – overspannen –

chronische vermoeidheid - boosheid

WERKWIJZE

Ik werk het liefst met de achterliggende oorzaak, de kern. Zo kan het voorkomen dat je met een hulpvraag de praktijk binnenkomt en we uiteindelijk gaan werken aan iets waar je in eerste instantie niet aan gedacht hebt. Maar dat wel een relatie heeft met jouw hulpvraag.

Stel je eens voor dat je op een regenachtige dag in je gezellige woonkamer een boek aan het lezen bent. Opeens druppelt er water uit het plafond. Je staat op en zet een emmer onder het water. Situatie opgelost? Misschien voorlopig maar niet structureel.

In dit voorbeeld kun je het water zien als de situatie. Om het op te lossen, om de kern van het probleem te zoeken, moeten we op zoek naar het mankement in het huis. Wat zorgt ervoor dat er  een lekkage ontstaat?

Precies zo werkt het met de uitdagingen in jouw leven. We kunnen pleisters plakken, een voorlopige oplossing zoeken maar we kunnen ook verder kijken, naar de kern van het probleem. Om van daaruit een grote stap naar het uiteindelijke doel te zetten.

Neem contact op voor een afspraak, of meer informatie.

Liever andere begeleiding?

Coaching

Rouwbegeleiding

bottom of page